Ja soc padri-na!

Una vegada ja ets padrí/na d'una partida amb un grup motor al voltant d'ella

  1. Treballem juntes la cartografia de la teua partida
  2. Organitzem i realitzem juntes les primeres eixides de camp
  3. Te formem per utilitzar l'eina informàtica i poder pujar a la plataforma web les dades arreplegades
  4. El grup motor fa seguiment de l'estat de la partida

Ja ho tinc clar! Vull iniciar sessió

inicia sessió

Anar a camp

Mitjançant eixides a camp, el grup motor observa el paisatge, arreplega les dades de cada partida i pren notes utilitzant mapes satèl·lit i material per a escriure i dibuixar. Aquestes dades son els diferents elements i variables que conformen el territori de l'Horta, es mapegen els usos del sòl (parcel·les cultivades i no cultivades); infraestructures com les sèquies, els camins o els elements del sistema de reg; les diferents construccions, la vegetació o les agressions que hi trobem.

Les primeres eixides se realitzen amb el suport i acompanyament de tècnics i tècniques de Per L'Horta, que ens guien per saber què i com observar, ens expliquen els diferents elements del paisatge i ens ajuden a prendre les notes correctament per poder ser autònoms en les properes eixides. També es solen convidar a persones locals expertes en el coneixement del territori (llauradors/es, historiadors/es, arquitectes, cronistes...) per tal de que ens ajuden a entendre'l millor.

Introduir Dades

Després de la replega d'aquestes dades sobre el territori de la partida, els i les tècniques de Per L'Horta realitzen una jornada de formació sobre com utilitzar la eina informàtica i la plataforma web de l'Observatori. L'objectiu és que el o la representant de cada grup motor sàpiga com bolcar (pujar) les dades arreplegades en les eixides de camp a la plataforma web i poder així tindre-les digitalitzades.

Després d'un procés de validació, aquestes dades es podran vore i consultar públicament en el visor de la pàgina web de l'Observatori.

Comunitat de l'Observatori

La comunitat de l'Observatori està conformada per tots els grups motors que han apadrinat una o varies partides de l'Horta. És un espai digital privat on els i les padrines poden fer xarxa, compartir impressions, dubtes i suggeriment sobre el procés o sobre el mateix territori.